Imi pasa, vreau si pot! (M-C S)



luni, 6 decembrie 2010

Proiect VI: Intalniri cu oameni importanti care au absolvit Limbi Straine

Dragi Sustinatori si Vizitatori,


Iata ca am ajuns si la prezentarea ultimului meu proiect pentru mandatul ASLS: este vorba de stabilirea de intalniri cu oameni importanti care au absolvit Limbi Straine.

Intalnirile cu oameni de valoare, cu oameni care au ceva de spus si pot constitui pentru noi adevarati role models, sunt foarte benefice si o spun din propria experienta. Astfel de oameni te impulsioneaza sa faci lucruri marete si sa-ti atingi idealurile.

Chiar cred ca toti studentii, macar o data trebuie sa asiste la sesiuni de acest gen, in care sa se treaca de anumite bariere si chiar sa ni se vorbeasca din suflet si deschis.


Cu prietenie,
Maria-Cristina Stanciu


Pentru ca imi pasa, vreau si pot!

Proiect V: Programe de schimb de experienta

Dragi Sustinatori si Vizitatori,


Al cincilea proiect pe care as vrea sa-l implementez este cel de dezvoltare de programe de schimb de experienta intre noi, studentii de la Limbi Straine si studentii din tarile ale caror limbi le studiem la facultate.

Cred ca ar fi foarte util pentru fiecare in parte ca, pe langa programele Erasmus, sa avem si cateva plecari in vacanta de vara in tarile a caror limba si cultura le studiem la facultate. Pentru a invata o limba, asa cum cred ca si doamnele si domnii vostri profesori v-au zis pana acum, este nevoie si de un contact direct cu oamenii locului.

De aceea cred ca astfel de proiecte ar fi foarte bine venite si ne-ar ajuta foarte mult in aprofundarea limbilor straine alese.


In speranta maririi arealului de activitati extracurriculare,
Maria-Cristina Stanciu.


Pentru ca imi pasa, vreau si pot!

Proiect IV: Parteneriate cu companii multinationale

Dragi Sustinatori si Vizitatori,



Continui prezentarea proiectelor cu cel de-al patrulea: parteneriate cu companii multinationale in vederea obtinerii unor locuri de munca pentru studenti.

Facultatea de Limbi si Literaturi Straine este una dintre cele mai importante facultati pentru ca noi, studentii, reprezentam o forta de munca valoroasa pentru companiile multinationale care au nevoie de poligloti pentru a-si putea desfasura peste mari si tari activitatile.

Cred ca daca ASLS va reusi atragerea a cat mai multor parteneriate de acest fel, vom avea de castigat atat noi, studentii interesati de un loc de munca in care sa ne valorificam cunostintele de limbi straine, dar si compania angajatoare. 

ASLS, prin intermediul Departamentului JOBS, care a avut campanii de colectare de CV-uri -tocmai in ideea de a constitui o baza de date- va reusi sa inlesneasca obtinerea unui loc de munca studentilor dornici de afirmare inca din studentie.


In speranta oferirii studentilor oportunitati de afirmare,
Maria-Cristina Stanciu.


Pentru ca imi pasa, vreau si pot!

duminică, 5 decembrie 2010

Proiect III: Tarife mai mici la Bibliotecile Institutelor Culturale

Dragi Sustinatori si Vizitatori,


Continui lista de proiecte, cu cel de-al treilea: Tarife mai mici la bibliotecile Institutelor Culturale.

Limbile straine reprezinta un domeniu de studiu care necesita mult autodidacticism si implicit asigurarea unei baze de informatii bine pusa la punct. Foarte multi studenti filologi investesc foarte multi bani, in masura posibilitatile personale, in materiale didactice. Insa, cat de multe carti sa ne putem achizitiona, mai ales in vremuri precum acestea si mai ales in timpul studentiei?

Setea de informatie ne poate fi potolita accesand Bibliotecile Institutelor Culturale. Aici exista mijloace video, audio si un fond de carte impresionant.

Dat fiind ca noi, studentii de la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine (Universitatea Bucuresti) facem parte din targetul acestor institute, cred ca ar fi benefic de ambele parti, daca ASLS ar obtine o fidelizarea a Facultatii noastre prin oferirea unor tarife mai mici la permisele de acces la Bibliotecile acestora:

Consiliul Britanic;
- Institutul Cervantes;
- Institutul Goethe;
- Institutul Francez;
- Institutul Italian de Cultura "VITO GRASSO";
- Institutul Polonez etc.
  

In speranta unor oportunitati de invatare avansata,
Maria-Cristina Stanciu.

Pentru ca imi pasa, vreau si pot!

 

Proiect II: Birou de Orientare Profesionala

Dragi Sustinatori si Vizitatori,



Va scriu pentru a continua lista celor 6 proiecte: cel de-al doilea pe lista, infiintarea unui Birou de Orientare Profesionala.

Inca de la inceput, am datoria morala de a prezenta fapte realiste si in acelasi timp fezabile. Datorita lipsei de spatiu din Facultatea noastra, infiintarea efectiva a unui astfel de birou, in sensul sau de baza, este imposibila, DAR infiintarea sa ca un grup de oameni care sa asigure asistenta studentilor Facultatii noastre, este mai mult ca sigura.

Acest proiect il vad sub forma unor intalniri (1-2 pe semestru), in care membrii Biroului de Orientare Profesionala sa atinga, printre altele si urmatoarele puncte:

- compatibilizarea studentilor cu profilul de cariera;

- identificarea nevoilor de formare continua si propunerea unor cursuri facultative pentru studenti (iar aceste cursuri sa fie puse in practica prin intermediul unor colaborari pe termen lung dintre ASLS si institutii competente);

- modul de dezvoltare a unei afaceri pe cont propriu;

- organizarea de workshop-uri si training-uri pe teme precum LEADERSHIP, MANAGEMENTUL TIMPULUI, SOFT SKILLS, COMUNICARE etc.

- dezvoltarea metodelor de autoprezentare: redactarea CV-ului, scrisoarea de intentie, prezentarea la interciu etc.

Cred ca infiintarea unui astfel de birou este imperativa pentru ca este necesar sa ne cunoastem mai bine tocmai pentru a alege acele meserii care sa ne faca sa simtim ca da, munca poate fi si placere, nu doar o necesitate si pentru unii dintre oameni, chiar si o corvoada.


Pledand pentru descoperirea placerii in munca,
Maria-Cristina Stanciu.


Pentru ca imi pasa, vreau si pot!

  

Proiect I: O carte NOUA

Dragi Sustinatori si Vizitatori,



Incep seria de prezentare a proiectelor pe care intentionez sa le implementez, cu unul pe care il consider de mare necesitate atat pentru generatia noastra, cat si pentru cea viitoare: este vorba despre innoirea fondului de carte al Bibliotecii noastre. In randurile urmatoare voi oferi cateva raspunsuri la DE CE-ul pe care multi dintre voi si-l vor exprima.

Multe dintre lucrurile pe care le fac se datoreaza atentiei pe care o acord societatii, lumii inconjuratoare, nevoilor celor din jur, dar si celor personale. Fiecare dintre acesti factori ma inspira si ma determina sa gasesc solutii (lucru pe care cu totii il facem, tocmai prin prisma instincului de conservare).

Asa mi s-a intamplat si anul trecut, pe cand eram anul II, semestrul al doilea. Am mers la biblioteca intrucat aveam nevoie de cartea 1984 de G. Orwell. Cred ca multi dintre voi ati constatat ca la noi se practica vanatoarea de carti, iar experienta pe care am avut-o poate ati trait-o si voi.

Era printre datile in care, bucuroasa ca apucasem sa imprumut volumul de care aveam mare nevoie (si odata cu mine, poate alte zeci de studenti sperau sa-l ia), sa fiu intristata de replici de genul "Sa o aduci la timp pentru ca este singurul volum", "Vezi ca nu arata prea bine, sa ai grija cum o folosesti" si replici sinonime care rezumate, ar suna asa:
1) nu avem carti suficiente in Biblioteca,
2) unele carti sunt foarte vechi si deteriorate.

Acesta a fost momentul care a produs in mine un soi de furie constructiva: am cerut informatii, indignata fiind de ce se petrecea. Atunci am aflat ca responsabilii Bibliotecii nu ar putea face foarte multe pentru ca este destul de complicat, insa daca cineva s-ar oferi sa acorde ajutor, ei vor sustine demersul. Cel putin m-am bucurat ca am avea sprijin...

Bine, bine...complicat poate, imposibil clar NU. In fond nimeni nu a murit din cauza birocratiei!
Asa mi-am propus sa pot schimba situatia in care ne aflam, chiar daca eu mai am doar un an de facultate, asta nu inseamna ca problema nu va mai exista si nu va continua sa afecteze si alte generatii...

O carte NOUA reprezinta o pledoarie pentru o calitate superioara a materialelor informative, dar si pentru un numar suficient de publicatii. O carte noua, noua- studentilor-.

Solutie: apelarea la fonduri europene pentru educatie.


Cu speranta ca la anul va fi mai bine,
Maria-Cristina Stanciu.

Pentru ca imi pasa, vreau si pot!

AFIS ELECTORAL

CV

Data naşterii
7.XII.1988


Sex
Feminin






Educatie si formare
STUDENTA


Perioada
2008-2011 Facultatea de Limbi si Literaturi Straine Bucuresti –Universitatea Bucuresti, Specializarea Filologie Engleza-Spaniola;

  2004-2008 Colegiul National Mihai Eminescu Buzau, Specializarea Bilingv-Engleza
Calificarea / diploma obtinuta
  - Diploma pentru Activitate in ASLS (Noiembrie 2010)

-Diploma de participare in cadrul programului Leadership Education (o serie de 5 training-uri oferite de ASCENDIS pe: Bazele Leadership-ului, Valori si Principii; Inteligenta Emotionala; Managementul Timpului; Comunicare) (aprilie-mai 2010);

-participare la seminarul pe SIX SIGMA, trainer Iulian Petre (martie 2010, Casa Studentilor);

- participare la un seminar pe Project Management sustinut de JEF Europe la Casa Studentilor (februarie 2010);

- Diploma de participare la training-ul „Top 10 pentru un start bun in cariera” asigurat de PERFORM HR si powered by ASLS (Asociatia Studentilor de la Limbi Straine-Univ. Bucuresti), trainer Mihai Manole;

-Certificat de Competenta Lingvistica pentru Limba Engleza acreditat de Ministerul Invatamantului (2008);

  -Certificare Crucea Rosie (participare la o simulare de inundatie in Siriu alaturi de echipa ISU Buzau)- (2007).

Experienta in voluntariat
-          voluntar ASLS in Departamentul PR (decembrie 2009- prezent)

-          voluntar ARCA (iunie 2010- prezent)- predau limba romana prin intermediul limbilor engleza si spaniola unor cetateni straini care doresc sa-si obtina nationalitatea romana

-          voluntar Crucea Rosie Buzau (2006-2007)


Aptitudini şi competenţe personale
-          coordonator Balul Bobocilor Facultatea Limbi si Literaturi Straine (Noiembrie 2010)

-          Junior Editor Amelie.ro (Iunie- pana in prezent)
.
-          coordonator training „Re-Inventeaza-te! Sfaturi utile pentru cariera viitorilor experti” powered by ASLS (speaker Mihaela Nicola si trainer Bogdan Grigore; sponsori Editura Cavallioti si Editura Carminis)- mai 2010



Limba(i) materna(e)
Romana


Limba(i) straina(e) cunoscuta(e)
Engleza (1), Spaniola (2), Franceza (3)
Autoevaluare

Întelegere
Vorbire
Scriere
Nivel european (*)

Ascultare
Citire
Participare la conversatie
Discurs oral
Exprimare scrisa
Limba

1
avansat

avansat

avansat

avansat

avansat
Limba

2-3
mediu

avansat

mediu

mrdiu

mediu


Competente si abilitati sociale
Fire sociabila, diplomata, responsabila, dedicata, flexibila, dinamica.






Competente si aptitudini de utilizare a calculatorului
Offce, Internt Explorer.







luni, 29 noiembrie 2010

Cuvant de inceput

Dragi Sustinatori si Vizitatori,


Daca ati ajuns sa cititi acest blog inseamna ca mesajul meu v-a starnit interes si ati considerat ca merita sa imi acordati atentie pret de cateva clipe. Va multumesc!

De azi a inceput oficial campania electorala a aspirantilor pentru misiunea de Presedinte ASLS. Spun misiune si nu functie pentru ca eu cred cu tarie ca nu functia este cea mai importanta, ci mai degraba ceea ce faci cu ea, implicit misiunea pe care ti-o asumi.


Misiunea mea va fi cladita in primul rand pe valori morale precum:
  • A.ltruismul
  • S.arguinta
  • L.iberul arbitru
  • S.atisfactia unor rezultate pe masura
dar si daruire, responsabilitate si atitudine pro-activa.

Planurile mele pentru ASLS vor fi dezvaluite treptat, rand pe rand, in fiecare zi pana pe data de 6 Decembrie, cand oficial se termina campania electorala... tocmai pentru ca eu cred in ele si le voi acorda atentia cuvenita.

Pe maine seara! :)


Toate cele bune,
Maria-Cristina Stanciu.